In Piata Sf. Ioan sau a Sfatului, ne gasesti unde vrei cu accesoriile LaCercei!

Dac-au trecut sarbatorile de Pasti nu inseamna ca s-a terminat cu plimbarile si cadourile. Din contra, va invitam sa iesiti in oras, la targuri sa ne vizitati (da, am revenit in forta dupa mini-vacanta, suntem prezenti in doua locuri weekend-ul acesta) si ceva frumos sa va luati, desigur.

Tot a dat vremea frumoasa si peste Brasov, asa ca am zis sa iesim si noi din casa. Si-am iesit atat de bine, incat ne-am incumetat sa ne rezervam standuri la doua targuri in paralel. Insa unul dintre aceste evenimente se intinde doar peste weekendul ce tocmai a inceput, imediat va povestim mai mult.

Targul din Piata Sf. Ioan

Agentia Metropolitana Brasov, impreuna cu Primaria si Consiliul Local s-au gandit sa transforme Piata Sf. Ioan (din spatele Hotelului Aro Palace) intr-un loc de intalnire si petrecere a timpului liber, astfel incat au dat de stire mestesugarilor si artizanilor din oras sa se stranga pentru targuri de weekend.

Asa ca, pana in octombrie, de vineri pana duminica, poate in fiecare saptamana, poate o data la doua saptamani – frecventa activitatii noastre n-a fost inca batuta-n cuie – vom fi acolo cu bunatati din seriile LaCercei si Artizan Urban, de dimineata pana seara.

Cu aceste targuri saptamanale, autoritatile doresc sa incurajeze activitatea creatorilor locali, astfel incat oferta de produse va fi strict handmade, lucruri autentice, lucrate cu grija si pasiune, exact cum v-ati obisnuit sa gasiti la standul nostru.

Targul din Piata Sfatului

Al doilea eveniment la care participam cu stand in acest weekend este deja o traditie in oras, pentru ca Primaria il organizeaza in fiecare an, in prima duminica dupa Paste, cu ocazia sarbatorii Junilor Brasoveni.

Asa ca astazi, maine, 4 mai, si poimaine, 5 mai, ne gasesti si in Piata Sfatului in intervalul orar 10:00-20:00, cu bijuterii, accesorii si obiecte decorative la fel de aratoase, ca doar trebuie sa ne ridicam la nivelul spectacolului pe care junii or sa-l faca, nu?

Apropo de asta, chiar daca n-ai chef sau buget de cumparaturi, merita sa tragi o fuga pana aici macar duminica, pentru parada Junilor Brasoveni, pentru ca este o adevarata incantare pentru ochi si suflet gratie costumelor populare, cailor superbi si a ritualurilor pe care feciorii le au de indeplinit pe parcursul zilei.

Si incep de dimineata, de la 10:00, ca au multe de facut: arunca buzduganul, se prind in hora, ingroapa vataful, treburi de genul asta, traditionale…

Sursa foto

Unele surse etnologice spun ca acest obicei marca, in trecut, venirea primaverii, iar unele surse istorice leaga parada junilor de initierea in viata militara a feciorilor din zona. Orice-ar sta la originea acestui obicei, trebuie sa ii fii martor macar o data in viata, pentru ca spectacolul este impresionant.

Prin urmare, weekend-ul acesta iesi la plimbare! Te asteptam in Piata Sf. Ioan sau in cea a Sfatului, la cumparat ceva frumos sau la admirat un flacau vanjos!

Sharing is caring