Am stiut mereu ca vom ajunge piese de muzeu!

Lasand gluma la o parte, vrem sa va povestim despre o colaborare de care suntem mandri tare: creatiile LaCercei sunt expuse spre vanzare in magazinul de suveniruri al Muzeului Civilizatiei Urbane a Brasovului (Piata Sfatului nr. 15).

In afara de faptul ca acest muzeu este adapostit intr-o cladire destul de importanta din punct de vedere arhitectural pentru orasul nostru – care mai e si atestata arheologic acum multe sute de ani… adica undeva in jurul anilor 1300 – totul la interior arata foarte bine si este aranjat in detaliu, creand pentru vizitatori adevarate calatorii in timp, de-a lungul evolutiei civilizatiei de la oras, din aceasta parte de lume in ultimele secole. 

Este un obiectiv turistic ce merita, cu siguranta, vizitat, chiar si daca esti intr-o scurta trecere prin Brasov; mai ales ca este amplasat chiar in Piata Sfatului si, pana la urma, toata lumea ajunge in aici macar sa-si faca un selfie, nu? Iar daca esti fan dulciuri si te organizezi din timp, chiar te poti inscrie la unul dintre atelierele de ciocolata si condimente pe care muzeul le gazduieste pana la sfarsitul lunii mai, vezi mai multe detalii despre asta aici.

Prin urmare, am fost extrem de incantati cand am fost invitati sa expunem bijuteriile si accesoriile LaCercei pe rafturile magazinului de suveniruri al muzeului (la etaj, nivelul III din cele patru ale cladirii). Avem acolo cercei (desigur), pandantive, bratari, brose si butoni – sa nu plece nici domnii cu mana goala, normal.

Asa ca va invitam sa va bucurati de aceasta superba colectie de dovezi ale trecerii timpului peste stilul de viata al oamenilor, adica Muzeul Civilizatiei Urbane a Brasovului – lasam cateva fotografii mai jos, sigur o sa va convingem – si sa veniti si pe la noi, ca sa luati o amintire la iesire.

Iar daca n-o sa gasiti nimic sa va placa vi se potriveasca intre bijuteriile si accesoriile LaCercei din gift shop, poate aveti mai multa bafta cu creatiile altor artizani brasoveni, la fel de norocosi ca si noi sa expuna acolo.

In afara de asta, sambata, pe 18 mai, are loc o noua editie a Noptii Muzeelor; stiti voi, cand iese lumea din casa cu mic, cu mare si merge – nu, nu la votare, asta e weekend-ul celalalt – ci in pelerinaj la institutiile de cultura deschise pana in zori, iar Muzeul Civilizatiei Urbane a Brasovului s-a pregatit, de asemenea, pentru acest eveniment cu urmatoarele activitati:

  • 18:00-24:00 Poti vizita expozitia permanenta a muzeului;

  • 18:00-20:00 In mansarda muzeului poti admira expozitia „Orasul familiar”, organizata in parteneriat cu Facultatea de Sociologie si Comunicare din cadrul Universitatii Transilvania Brasov;

  • 20:00-23:00 Poti asista la un concert de clavecin si muzica de camera sustinut de studentii Facultatii de Muzica din cadrul Universitatii Transilvania Brasov, in parteneriat cu Parohia Evanghelica C.A. Brasov.

Prin urmare, ai ce face sambata viitoare. Iar LaCercei ce asteapta la gift shop cu cadouri… stralucitoare!

Sursa foto articol: Muzeul Civilizatiei Urbane a Brasovului

Sharing is caring