Ai grija de accesoriile tale steampunk!

Murim de incantare cand vedem cat de populare au devenit bijuteriile pe care le producem. Dar la fel de mult ne afecteaza si cand observam, pe la targuri, unde avem posibilitatea sa interactionam cu clientii, ca accesoriile LaCercei pe care le poarta de ceva timp nu mai arata asa cum ar trebui…

Asa ca ne-am hotarat sa lasam aici un mic indreptar de purtat si ingrijit accesoriile steampunk, ca sa le oferim o viata mai lunga… si mai aratoasa.

1.Da-le o pauza. Nu exista un ritm corect de purtat aceste accesorii, insa trebuie sa respecti o regula: nu le purta non-stop, mai lasa-le sa… respire! In general, cand ne referim la accesorii care ating pielea, daca metalul din care sunt fabricate nu este unul pretios (argint, aur) sau otel inoxidabil, acesta va reactiona sub actiunea Ph-ului pielii si se va decolora in cazul in care nu te mai poti dezlipi de dragele tale bijuterii.

2.Da-le jos la culcare. In afara de faptul ca 6-7-8 ore de somn pe noapte se incadreaza tot la purtare excesiva – deci vezi situatia de mai sus – bijuteriile noastre dragi mai pot suferi peste noapte din cauza frecarii cu perna si cu asternuturile sau le poti strica efectiv daca ajung in pozitii in care presiunea pe elementele lor este prea mare. Acum, depinde si de cat de agitat ti-e somnul…

3.Da-le jos la umezeala. Fie ca vorbim despre dusul de acasa, o baie in piscina sau in mare, aburii din sauna sau transpiratia din timpul antrenamentelor, toate astea se traduc prin umezeala, care afecteaza materialele din care noi confectionam accesoriile steampunk.

4.Pastreaza-le corect. Un cuibusor demn de orice accesoriu ar fi o caseta de bijuterii, nu? Unde sa fie ferit de umezeala, inghet si razele directe ale soarelui. Iar dragul pe care-l porti acestor lucrusoare cu migala lucrate o sa-ti arate ca nu e nimic complicat aici, doar va trebui sa gasesti locul potrivit din casa pentru orice cutie de bijuterii.

5.Manevreaza-le cu atentie. Ai grija sa nu atingi suprafata rasinii (acel material asemanator sticlei, sub care se vede “mecanismul” bijuteriei) cu spirt, acetone, parfumuri, diluent sau chiar solutii chimice de curatare. Iar pentru curatarea si lustruirea rasinei ai nevoie doar de o carpa moale.

Daca respecti aceste indrumari, te poti bucura ani la rand de bijuteria la care tii atat de mult, in cea mai buna stare a sa. Iar daca soarta v-a fost nefavorabila si accesoriul a suferit un accident in urma caruia rasina s-a deteriorat mecanic (s-a zgariat sau ciobit), o putem lustrui sau ii putem adauga inca un strat, ca sa-i redam integritate si stralucirea de la inceput.

Va multumim ca ne-ati ales ca sa va infrumusetati viata cu o bijuterie, iar voi ne veti multumi pentru sfaturi!

Sharing is caring