Coloana sonora a vietii noastre steampunk

Ne place muzica atat de mult incat e mereu alaturi de noi in tot ce facem, nu ne-am vedea nicio clipa traind pe ”sec”. Coloana sonora a vietii noastre e un pic mai complicata, deosebita, poate uneori greu digerabila, dar, in mod sigur, are personalitate. La fel ca mestesugul steampunk pe care ni-l inspira adeseori.

Ne-am hotarat sa vorbim despre muzica pe care o ascultam pentru c-am descoperit ca avem gusturi bune si e musai sa impartasim si altora preferintele noastre… ca avem gusturi mai deosebite fata de ce se poarta in ziua de azi si e pacat sa nu ne indemnam cititorii sa mai iasa din monotonia (a se citi “comercialul”) peisajului muzical actual.

Asa ca ne deschidem sufletul si playlist-ul de YouTube in fata voastra si va povestim cum sta treaba cu muzica noastra in functie de momentele zilei, starile de spirit, situatiile prin care trecem cu LaCercei si Artizan Urban, copiii nostri steampunk. Prin urmare, ce ascultam:

Cand ne adunam cheful pentru mesterit

Este momentul in care avem nevoie de energie, asa ca alegem niste sound-uri mai alerte; aici merge niste rockereala, solo-uri de chitari, tobe, agitatie. Mai exact, muzica de inviorare:

Cand suntem in proces de creatie

Este cea mai complexa parte a discutiei despre preferintele noastre muzicale pentru ca ascultam genuri complet diferite, potrivite pentru diverse ritmuri si stari emotionale. Putem asculta altceva in fiecare zi de lucru sau aceeasi muzica zile in sir, pentru ca asa ne inspira.

Vorbim, in cazul acesta, despre mai mult de 10 000 de piese super amestecate ca stil, dar exista doua categorii in care le putem incadra:

  • coloane sonore ale filmelor, serialelor, jocurilor video sau
  • topul preferintelor din toate timpurile, iar piesele incluse aici se inscriu in diverse curente muzicale: electronic, downtempo, trip hop, nu jazz, psychedelic rock – asta e zona in care ne invartim noi, in general, ca fire.

Tot din aceste preferinte alegem ca sa umplem – si sa detensionam – atmosfera atunci cand avem de asteptat sa ni se “coaca” produsele puse la uscat, lipt, intarit etc.

Cand alergam pe drumurile patriei

Om mai fi noi blocati in trafic uneori, dar muzica trebuie mereu sa zboare cand suntem la volan, deci ne tinem spiritul sus cu ritmuri alerte: hard rock, indie rock, alternative rock – in general, rock, v-ati prins – dar si new wave music. E mai simplu sa va aratam decat sa explicam:

Si ne mai place sa ascultam in masina orice de la Gorillaz, dar in special asta (o sa va indragostiti de ea; cu placere!):

Cand expunem la targuri

Oooo, ce ne-ar mai placea sa ne mangaie fata soarele bland si urechile niste muzica de chillout in timp ce ne vindem marfa la targuri. Ceva asa, cu aer de vacanta, care sa ne faca sa uitam de durerea de picioare, de oboseala, ca ne-a fost cald, ca ne-a fost frig, ca n-am vandut destul sau c-am vandut prea mult si nu mai avem stoc sa mai vindem in continuare, de frustrarile adunate.

Nu avem asteptari si nici pretentii de la muzica pusa de organizatori la targuri, dar noi ne-am da in vant dupa ceva jazz sau, poate, reggae, ceva rock mai soft.

In casti, cand bantuim prin targurile de vechituri dupa materie prima

In cazul asta, muzica e refugiul nostru din tot acest univers de carnaval trist, astfel incat trebuie sa fie niste acorduri repetitive, care sa ne tina pe linia de plutire, concentrati pe misiunea noastra: sa ramanem impasibili la cei care trag de noi si sa descoperim “comoara” intre toate balariile intinse pe jos.

Ce muzica de atmosfera ni s-ar potrivi in public

In locatiile unde expunem, creatiile noastre s-ar insoti frumos – si relativ digerabil pentru toti vizitatorii – cu un jazz radio in surdina; de altfel, cum se si intampla la Cafeteca Business Park (Brasov). Despre colaborarea asta puteti citi aici.

La sfarsitul zilei, cand vrem sa ne detensionam

Ramanem tot in zona indie, rebela si neinteleasa, dar mai domolim tempo-ul, sa ne tihneasca si noua somnul. Va invitam sa va inspirati de aici, daca aveti probleme in directia asta:

Ce muzica dedicam clientilor nostri

Va trimitem cele mai pozitive acorduri muzicale, care sa va inveseleasca ziua si sa va aduca aminte de noi mereu cu bucurie, la fel cum o fac bijuteriile si accesoriile LaCercei sau tablourile Artizan Urban pe care le-ati cumparat cu drag.

Si nu uitati: muzica vindeca orice, trebuie doar sa apesi Play! A, si poate aveti chef de cumparaturi in ton, asa ca gasiti aici selectia noastra de produse cu motive muzicale.

Sharing is caring

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *