Procesul de creație cere timp și grație

Acum cateva luni povesteam despre lansarea fratelui mai mic Artizan Urban si despre nevoia din piata care l-a adus pe el pe lume – vezi aici toate detaliile. Astazi vrem sa insistam un pic pe procesul de creatie care se desfasoara sub umbrela acestui brand, pentru ca sa avem o relatie cat mai cursiva si cu mari sanse de succes cu voi, cei care doriti sa alegeti un cadou deosebit pentru cineva drag.

Da, stim, traim deja dincolo de secolul vitezei, si pe noi viata ne zoreste in multe situatii, chiar daca locuim in Ardeal, iar aici, prin definitie, ritmul tuturor lucrurilor e mai… pasnic. Insa clientii nostri sunt de peste tot, mai grabiti sau mai rabdatori de fel, insa, in general, vor totul ”cat mai repede”. Si incercam sa ii intelegem si in directia asta, doar ca – mai ales in cazul Artizan Urban – procesul creativ nu face casa buna cu graba, cu sau fara motiv.

Sunt doua situatii de lucru cand preluam o comanda pentru un tablou steampunk:

  • Clientii stiu ce vor si ne explica in detaliu, ne dau o sursa de inspiratie, o fotografie, un logo etc., cum ar fi motocicleta preferata sau prima masina. Chiar ni s-a intamplat sa ceara anumite lucruri in detaliu, ceea ce, normal, ne ajuta in procesul de productie.
  • Clientii au doar o idee vaga asupra a ceea ce doresc sa daruiasca, iar atunci facem ce ne taie capul pornind de la un simbol sau o linie definitorie a ideii respective. In general, clientii din aceasta categorie ne cunosc munca si au incredere ca rezultatul va fi unul surprizator si deosebit, ca majoritatea creatiilor noastre – fara modestie. Iar atunci cand dam pe dinafara de idei si gasim mai multe variante de materializare a dorintei clientului, i le aratam pe toate si il lasam sa aleaga; pana la urma, lui trebuie sa-i placa ce facem pentru el.

Avem niste observatii si in ceea ce priveste termenul de executie al tablourilor steampunk – fix despre ce vorbeam mai sus, ca multa lume vrea lucrurile ”acum”, daca nu cumva ”ieri”:

  • Termenul standard pe care il anuntam este de 2 saptamani, insa acesta se refera la perioadele normale ale anului si vorbim, in general, despre un exemplar al creatiei respective.
  • Termenul poate depasi lejer aceasta perioada, in functie de complexitatea lucrarii, de numarul de exemplare dorite, de momentul anului – factor care se poate traduce printr-un volum mare de munca pentru noi, si aici este vorba despre perioadele in care cadourile sunt la mare pret, precum sarbatorile. De exemplu, pentru onorarea comenzilor de peste 20 de bucati este nevoie de 1-3 luni.

Cel mai simplu si mai eficient mod de comunicare este ca noi sa aflam despre ideea voastra si despre dorinta de a face cadou un tablou special cu 2-3 saptamani inainte de evenimentul in cauza. Astfel, avem timp sa discutam, sa ne hotaram la idee, sa incercam variante, sa gresim, sa reparam, sa finalizam…

Pentru asta, ne puteti scrie pe mesageria paginilor noastre de Facebook – LaCercei.ro si Artizan Urban – prin formularul de contact de pe website-ul Artizan Urban sau la adresa de e-mail [email protected].

Insa, indiferent de toate cele de mai sus, ca ideea vine de la voi sau de la voi, ca aveti nevoie de doua exemplare sau 20, ca va grabiti sau nu, trebuie sa retineti un lucru – care nu e de rau, ba, din contra – si anume: asezarea pieselor in spatiu va fi diferita de la un tablou la altul, chiar daca le lucram in paralel, astfel incat tablourile sunt unicat.

Nu exista niciodata doua identice, pentru ca suntem oameni, nu roboti, si le facem de mana, nu de masina. Majoritatea clientilor nostri apreciaza asta si le multumim din suflet pentru ca ne ajuta sa ne pastram spiritul autentic si puternic creativ!

Va asteptam cu comenzi, asadar, sa v-ajutam sa faceti un cadou mai rar!

Sharing is caring

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *