Oare ti-ar placea sa porti ca accesoriu povestea ta?

Orice produs al nostru are o poveste, oricat de mica, si o farama de energie adunata din piesele care il compun sau imprumutata de la noi. Fie vorba si numai despre felul in care ne simtim cand il mesterim. Insa unele creatii ale noastre au in spate istorii cu adevarat deosebite si merita sa fie cunoscute.

Dupa cum povesteam aici, pe blog, ne adunam majoritatea materialelor – adica aproximativ tot ce este metalic sau plastic – de prin pietele de vechituri sau de pe la targurile de diverse, uneori si de prin „marfa” intinsa pe o musama direct pe trotuar de vreun batranel stingher, care-si scoate trecutul la vanzare.

Acum trei ani, am luat la gramada cateva ceasuri de buzunar de la un targ de vechituri. A fost ceva la nimereala, n-am stat sa le „cantarim”, aveam nevoie de materie prima, atat. Acasa, cand le-am desfacut, am descoperit ca unul dintre ceasuri era o bijuterie in sine: toate piesele mecanismului interior erau gravate cu o asemenea migala… Impresionant!

Ceasul era frumos ca picat din cer, dar nefunctional si usor deteriorat la exterior. Am dat o cautare pe Internet dupa numarul de serie gravat la interior si am descoperit ca mecanismul ar fi fost produs candva in jurul anului 1909, pe baza unui model elaborat de marca de ceasuri Waltham (din Massachusetts, SUA) in 1883. Si ca piesele mecanismului sunt din nichel – nu ca ar fi contat foarte mult pentru noi in mestereala noastra steampunk, dar ne place sa stim lucruri din astea.

A fost o chestie de feeling sa-i folosim piesele superbe ca elemente centrale pentru crearea unei serii de trei pandantive statement. Asta ne-au inspirat dimensiunea si tonurile cromatice ale elementelor mecanismului acelui ceas.

Iata-le, doar in poza ti le mai putem arata, pentru ca, de-a lungul timpului, au plecat, rand pe rand, spre alte cutii de bijuterii pe care le sa le infrumuseteze, la fel cum faceau si cu standul nostru la targuri, de fiecare data. Mai pe scurt, au mers ceas la vanzare!

Ne-am gandit, adeseori, cate o fi vazut ceasul acela in totii anii in care a fost purtat ca atare. Totusi, fusese produs cu mai mult de un secol in urma! Dupa care ne gandim cate o fi vazut de cand este purtat ca pandantiv, in triplu exemplar, cate povesti a adunat de atunci…

Ce vrem sa spunem este: daca ai un astfel de obiect cu valoare sentimentala, care nu mai functioneaza sau nu mai poate fi purtat din diverse motive, dar tu iti doresti asta in continuare, e posibil sa-l putem transforma intr-un nou accesoriu drag. Oferim si acest serviciu, de comanda super-personalizata, contra unei taxe de 35 de lei. Plus pretul produsului final, desigur.

Trebuie doar sa iei legatura cu noi, aici, pe site, prin formularul de contact, sau prin mesageria de pe Facebook, si sa ne povestesti despre ce e vorba. Iar noi iti spunem ce putem face ca sa tinem in viata si sa-i dam o noua fata energiei acelui lucru de care esti atasat emotional.

Tu ii iubesti povestea, noi iubim mestesugul steampunk, n-are ce sa nu iasa bine din atata dragoste!

Sharing is caring

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *